De dødes liv

Høiris Ole (Red)

Price
kr. 81,00
Expected to ship
2-3 workdays

Our customers say:Bornholmeruret i stuens hjørne vækker minder om bedstemor, boulevarden gennem byen husker os på, hvem der er landets største digter, og på bestemte datoer går vi hen og kigger lidt usikkert på en mosbegroet sten med et navn, to datoer og måske et par kærlige ord.

Så selvom de ikke er her mere, omgiver vi os alligevel på den ene eller anden måde med vores afdøde slægtninge, nære venner, glorificerede helte og fjerne forfædre. Endda også i det snusfornuftige Danmark, hvor vi siden reformationen i 1500-tallet ellers har gjort vort bedste for at afbryde kontakten med dem på den anden side.

De dødes liv krydser dog langt uden for landets grænser i undersøgelsen af åndernes verden. En række forskere fra forskellige fagområder, men primært antropologi breder perspektivet ud og ser nærmere på, hvordan mennesker i blandt andet Sibirien, Mexico, Uganda, Australien og Papua Ny Guinea fortsat lever i nær kontakt med de afdøde. ─ Så husk som en lille trøst: Vi skal alle dø, men de døde lever videre.

Bogen udgives i samarbejde med Moesgaard Museum

Media Bøger     Sewn Spine Book   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1st edition, 1st oplag
Released Danmark, 11/10-2014
ISBN13 9788771243581
Publisher Aarhus Universitetsforlag
Genre Kulturhistorie, Etnografi
Pages 159
Dimensions 274 × 206 × 14 mm
Weight 634 gram
Language Danish
Original language Danish