Vinduesplads Mogadishu

Frederich Christian Delius

Price
kr. 184,00
Expected to ship
6-8 workdays

Our customers say:Friedrich Christian Delius’ roman filmatiseret flere gange og udkommet på en lang række sprog. Delius’ roman er en milepæl, men en milepæl der igen og igen må graves ud af sandet …

I oktober 1977 kaprede  den palæstinensiske (terror)gruppe PFLP i samarbejde med Rote Arme Fraktion, RAF, Lufthansaflyet Landshut og tog 81 passager som gidsler. Kaprerne krævede fire fanger løsladt, heriblandt den fremtrædende RAF-leder, anarkisten Andreas Baader.
Missionen mislykkes, og kaprerne blev dræbt af tyske specialstyrker. Alle gidsler overlevede.


Andrea Boländer, 30-årig biolog, er på vej hjem fra Mallorca til Frankfurt. Ferien på Mallorca, som hun har tilbragt alene  – for at få styr på sit privatliv - slutter med fem dages ufrivilligt ophold i det kaprede fly. I ørkenen ved Mogadishu. Sammen med 80 andre passagerer.

Henover tre kontinenter tænker Andrea tilbage på sit liv fra sin vinduesplads på række nummer 10, og som læser bliver man brutalt ført mere end 40 år tilbage i tiden og konfronteret med virkeligheden, og hvad der gemmer sig – bag virkeligheden.
Romanen fortælles i jeg-form, og dog savner den ikke refleksioner: over forholdet til gidseltagerne, mediernes perspektivløse nysgerrighed og  politikernes taktiske tøven, men det handler også om anti-semitisme, nazisme, palæstinensisk frihedskamp og tysk anarki.

Media Bøger     Bound Book   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgave 1st edition, 1st oplag
Released 29/01-2019
Original release date 2018
ISBN13 9788770706162
Publisher Hovedland
Genre Skønlitteratur
Dimensions 210 × 145 × 21 mm
Weight 290 gram
Language Danish  
Original language German