Ser du månen, Daniel

Puk Damsgård

Price
kr. 149,00
Expected to ship
2-3 workdays

Our customers say:Den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien, fortalt af den prisvindende forfatter Puk Damsgård. Beretningen er et lille stykke danmarkshistorie midt i verdenshistorien.
 
I samarbejde med Daniel Rye, hans familie og andre med nært kendskab til historien fortæller DR’s mellemøstkorrespondent Puk Damsgård her for første gang om den danske fotografs kidnapning. Om de 13 måneder i fangenskab og det nu verdensberømte Islamisk Stat-fængsel i den syriske by Raqqa, hvor 24 vestlige gidsler sad under kontrol af deres fangevogter, briten bedst kendt som Jihadi John.
 
Daniel Rye var det sidste gidsel, der forlod fængslet i live i juni 2014. Herefter begyndte IS at dræbe de tilbageværende vestlige gidsler – Daniels medfanger. En af dem var den amerikanske journalist James Foley, som også var blevet Daniels ven. Den danske fotograf overbragte det sidste rørende brev til James Foleys familie, da han blev løsladt.
 
Puk Damsgård går også helt tæt på islamisk Stat og skildrer gennem interview med et tidligere IS-medlem terrororganisationen, der på kort tid er vokset til at være en regulær hær, som har erobret landområder og større byer, de administrerer som en stat i staten. Hun prøver at finde svar på, hvilken betydning Islamisk Stat har for udviklingen i Syrien og Irak, hvor Danmark deltager i krigen mod IS. Samt ikke mindst hvorfor Daniel Rye og andre gidsler blev forhandlet fri, mens andre aldrig kom hjem.
 
Ser du månen, Daniel giver et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold – og hvordan familien derhjemme håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem.

Kommentar

13 måneder som gidsel hos Islamisk Stat

Media Bøger     Hardcover Book   (Bog med hård ryg og stift omslag)
Udgave 6th edition, 2nd oplag
Released 21/08-2019
Original release date 2015
ISBN13 9788740058406
Publisher Politikens Forlag
Genre Biografier & Erindringer
Pages 336
Dimensions 208 × 157 × 36 mm
Weight 574 gram
Language Danish  
Original language Danish

See more

Mere med Puk Damsgård

Hvis du kan lide Puk Damsgård, så måske...

See more

En del af: Populære biografier & erindringer

See more

En del af: NYE BOGUDGIVELSER

See more

En del af: Bøger: Mest populære 2019