Housewarming

Aidt / Nørlund

Price
kr. 159,95
Expected to ship
2-3 workdays

Our customers say:HOUSEWARMING - FÆLLES ALBUM FRA NAJA MARIE AIDT OG NIKOLAJ NØRLUND

Det er en duo i en helt særlig klasse, der i 2019 udgiver et album. Hun er en Danmarks mest respekterede, anerkendte og roste forfattere, der blandt en række priser har modtaget Nordisk Råds Litteraturpris, og hvis seneste bog i eget navn nu er ude i 10. oplag. Han er en af vore mest produktive og anerkendte sangskrivere og producere med eget pladeselskab og en lang række udgivelser både som producer og i eget navn bag sig. Nu er Naja Marie Aidt og Nikolaj Nørlund gået sammen om at skabe en række sange med Aidts tekster og Nørlunds musik. Det fælles album Housewarming udkommer 15. februar 2019.


Housewarming er det første hele album, Aidt og Nørlund laver sammen. Samarbejdet mellem Naja Marie Aidt og Nikolaj Nørlund er dog langtfra nyt. De har løbende blandet kreativt blod siden helt tidligt i deres respektive karrierer.

Allerede i 1998 skabte de sammen med komponisten Pelle Gudmundsen-Holmgreen forestillingen Blæs på Odysseus i anledning af Thorvaldsens Museums 150 års jubilæum. Da H.C. Andersen i 2005 blev hyldet stort, var Aidt og Nørlund hovedarkitekterne bag albummet Andersens drømme. Her fandt Aidt de digtere, der deltog, mens Nørlund producerede musikken, og de to i øvrigt skrev et par sange sammen til albummet. Desuden findes tekster af Aidt på Nørlund-pladerne The Trouble with Rhonda Harris (2001), Tændstik (2003) og Det naturlige (2014).

For et års tid siden var Nikolaj Nørlund lige flyttet, og han inviterede Naja Marie Aidt med til sin housewarming. Hun opholdt sig i Brooklyn, hvor hun bor, og kunne ikke komme, men de to begyndte at skrive sammen i en lang mailtråd, der hele vejen igennem bibeholdt emnet Housewarming, alt imens lysten til at lave et album sammen opstod.

Nørlund var ydmyg og foreslog, at Aidt jo f.eks. kunne se, om hun havde ubenyttede tekster liggende i skuffen, som han kunne tage afsæt i. Men Aidt skriver ikke til skuffen. Hun ville hellere starte forfra. Så tavlen var ren, og Aidt/Nørlund kunne sammen begynde at tegne på den.

I første omgang blev tekstbidder sendt fra Aidt i Brooklyn til Nørlund på Amager. Melodistumper tog form i Nørlunds studie, og tekster og fragmenter af musik blev sendt frem og tilbage.

Housewarming er blevet et album, hvis sange kredser om mange emner og kan ses som cirkler, der tilsammen beskriver livet. Der er kærlighedssange. Der er stemningsbeskrivelser. Der er sange om at miste , om glæde, om sorg, om ude og hjemme og steder og liv.

Media Musik     LP   (LP VINYL)
Released 15/02-2019
EAN/UPC 7332181090666
Cat. no. TRBL160VIN
Weight (estimated) 300 gram