Forfalskerne


De var KZ-fanger med talent for svindel. For at redde livet begik de verdenshistoriens største møntfalskneri.

Forfalskerne er baseret på den virkelige historie om det gigantiske falskmøntneri, som blev iværksat af nazisterne i KZ-lejren Sachsenhausen i 1942.

Charlatanen og falskmøntneren Sorowitsch møder i Sachsenhausen Adolf Burger og udvikler et stærkt venskab, med den unge mand som, i modsætning til de fleste, er parat til, at dø for at sabotere nazisternes storstilede projekt.

Comment

De var KZ-fanger med talent for svindel. For at redde livet begik de verdenshistoriens største møntfalskneri.

Sorowitsch er falskmønternes ukronede konge i 1930ernes svingende Berlin. Han bevæger sig elegant og ubesværet i en selskabsverden befolket af svindlere, gigoloer og letpåklædte kvinder. For Sorowitsch er livet et spil der kræver høj cigarføring og når der ikke er flere penge, trykker han selv nogle nye.

På grund af den underskønne Aglaias smil kommer han til at blive én nat for meget i Berlin. Han arresteres af nazisterne og på grund af sit specielle talent for falskmøntneri overføres han til Sachsenhausen, hvor nazisterne i al hemmelighed er i gang med at samle tilfangetagne typografer, tegnere og bankfunktionærer for, at trykke falske sedler der kan oversvømme de allierede landes økonomier og bringe det tredje rige til endelig sejr.

Det er her, at charlatanen Sorowitsch møder Adolf Burger og udvikler et stærkt venskab, med den unge mand, som i modsætning til de fleste er parat til, at dø for at sabotere nazisternes storstilede projekt. Efterhånden bliver de moralske dilemmaer da også åbenbare for vor jødiske hovedperson, hvis fingerfærdighed risikerer at få afgørende indflydelse på udfaldet af Anden Verdenskrig.

Media Film     DVD
Released Danmark, 12/06-2008
Original release date 2007
EAN/UPC 5708758671545
Cat. no. DVD1703631
Genre Drama
Weight (estimated) 124 gram
Playtime 01:39:00
Region code Region 2 (Europa)
Subtitles Danish
Please note This movie may not be subtitled in English
Director Stefan Ruzowitzky
Director
Producer Babelsberg Film