Drømmen

Price
kr. 59,95
Expected to ship
4-6 workdays

Our customers say:Opbrudstiden i slutningen af 1960?erne danner rammen om Drømmen. Den tyranniske skoleinspektør, Lindum Svendsen, styrer en sort skole i provinsen.

Den unge og langhårede lærer fra København, Freddie Svale, er netop blevet ansat.

En dag bliver eleven og landmandssønnen, Frits, groft mishandlet af inspektøren. Men Frits er ikke sådan at kue, han er stædig og ved hvem Martin Luther King er.

Freddie Svale tager sig af Frits og sammen med Frits? forældre, Peder og Stine, går de i kamp for retfærdigheden. En kamp, der får konsekvenser for alle involverede parter.

Filmen er baseret på virkelige hændelser.

Comment

13-årige Frits er kommet på tværs af provinsskolens rektor. Året er 1969, verden er i forandring, og revselsesretten er endeligt afskaffet. Men det synes den tyranniske rektor ikke at have opdaget. Frits derimod har fået fjernsyn og har hele sommeren siddet klistret til skærmen og mærket de nye vinde blæse. Martin Luther Kings taler og drømme om et bedre liv, har fyldt Frits med mod og oprørstrang. Så da rektor en dag går over stregen under en afstraffelse, tager Frits kampen op mod overmagten. Historien er baseret på virkelige hændelser.

Instruktør:

Niels Arden Oplev

Media Film     DVD
Released Danmark, 22/09-2006
Original release date 2005
EAN/UPC 5708758660631
Cat. no. DVD1438131
Genre Drama
Weight (estimated) 124 gram
Region code Region 2 (Europa)
Language Danish   English  
Subtitles Danish
Please note This movie may not be subtitled in English
Director Niels Arden Oplev