Englenes sorg

Jón Kalman Stefánsson

Price
kr. 96,00
Expected to ship
2-3 workdays

Our customers say:"Barsk, gribende og smuk - det er poetisk fortællekunst, der får englene til at synge." Litteratursiden
Tiden kan være et forbandet bæst. Den tilbyder os alt, kun for at tage det hele tilbage. Nu er det tre uger siden drengen kom til byen med et bind poesi som havde kostet hans ven Bardur livet. Sammen går han og postbudet Jens over til Vinterkysten. Det er sidst i april og uvejret får himmel og jord til at flyde sammen og udvisker verdenshjørnerne og landskabet. Hvis Djævelen har skabt noget i denne verden, bortset fra penge, så er det snestorm oppe på fjeldet. 
Jón Kalman Stefánsson, f. 1963, debuterede i 1988, har udgivet tolv bøger, digtsamlinger, noveller og romaner. Nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris tre gange, senest i 2007 for romanen Sommerlys, og så kommer natten.  
I Himmerige og helvede døde Bardur på havet fordi han var så optaget af at huske en linje fra Det tabte paradis af Milton at han glemte sin skindanorak. Drengen over­levede turen på havet og går over fjeldet til Staden i en frygtelig snestorm. Mere død end levende tumler han ind på Geirtruds skænkestue for at aflevere den bog som Bardur og han har lånt af den blinde kaptajn Kolbein. Om det så skal være det sidste han gør her i livet. Egentlig havde drengen besluttet sig for at tage sit eget liv, men nu har han ombestemt sig. Geirtrud og Helga har taget ham til sig og har store planer med ham. I første om­gang går han til hånde i skænkestuen, læser højt af Shakespeare for den blinde kaptajn Kolbein om aftenen og lærer sig engelsk ved at oversætte tekster. For som Helga siger: Den der kan holde på en pen og et stykke papir har mulighed for at ændre verden. Englenes sorg er andet bind i en trilogi hvor Himmerige og helvede var første del og tredje del er Menneskets hjerte. 
Uddrag af anmeldelser 
"Læs ham, han er en fantastisk forfatter!" Flensborg Avis 
"... den smukkest skrivende forfatter i dag." Nordjyske ***** 
"... fremragende, ganske enkelt." Weekendavisen 
Fyens Stiftstidende ***** 
 Jyllands-Posten *****

Media Bøger     Sewn Spine Book   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 2nd edition, 2nd oplag
Released Danmark, 10/06-2014
ISBN13 9788792439765
Publisher BATZER & CO. Roskilde Bogcafé
Genre Skønlitteratur
Pages 336
Dimensions 202 × 132 × 27 mm
Weight 322 gram
Language Danish