Gyldendals klassikere: Mørkets hjerte

Joseph Conrad

Price
kr. 96,00
Expected to ship
2-3 workdays

Our customers say:Med efterord af Mads Brügger.

Mørkets hjerte bygger på Joseph Conrads egne oplevelser som flodskipper i Belgisk Congo - et stort stykke af det indre Afrika, erhvervet af den belgiske konge Leopold II, der udnyttede sin personlige koloni som et imperialistisk rædselsregime, der fik omliggende engelske og franske besiddelser til at ligne de rene børnehaver. En rejse der inspirerede ham til at skrive den umiddelbart simple fortælling om Charlie Marlow.

På en båd ved Themsen fortæller Marlow fire venner om en rejse, han har været på som kaptajn på en flodbåd i Afrika. Her har Marlow fået til opgave at finde den udstationerede belgiske elfenbensjæger Kurtz, der har ry for at være en kompetent og retskaffen mand. Sandheden om Kurtz viser sig dog at være en anden: Han har udviklet sig til et monster, en egenrådig, grisk og morderisk imperialist, der blindt forgudes af de indfødte.

Mørkets hjerte er en psykologisk roman, fyldt med symbolik, hvor handlingen, udover at være rejse på det ydre plan, også er en rejse ind i fortællerens, og måske læserens, eget indre. Desuden er det en forfaldsroman, hvor civilisationskritikken hænger som en stor mørk sky over europæiske værdier som etik og selvbeherskelse.

Udgives i Gyldendals Klassikerkollektion. En ny serie med klassikere fra Danmark og hele verden. Serien vil udkommer med små og store kollektioner. Denne kollektion samler sig om rejsen som tema. 

I samme kollektion udkommer H. C. Andersens Fodrejse - Fra Holmens kanal til østpynten af Amager i årene 1828 og 1829 og J. R. R. Tolkiens Hobbitten.

Comment

Med forord af Carsten Jensen

Media Bøger     Sewn Spine Book   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 2nd edition, 2nd oplag
Released 14/06-2019
Original release date 1997
ISBN13 9788702211276
Publisher Gyldendal
Genre Skønlitteratur
Pages 151
Dimensions 200 × 142 × 14 mm
Weight 232 gram
Language Danish  
Original language English
Cover Artist Simon Lilholt - Imperiet

See more

Mere med Joseph Conrad

Hvis du kan lide Joseph Conrad, så måske...

See more

En del af: Populære skønlitterære romaner

See more

En del af: Skønlitteratur