In case cover and title do not match, the title is correct

Tell your friends about this item:

Suggested retail price
DKK 219,95
Your price
DKK 160,00
You save
27%
Expected to ship
2-3 workdays

Our customers say:


Slå dem ned som gale hunde

Hans Møller Kristensen


Beskrivelse

Året er 1525. Martin Luther siger: Et kristenmenneske er en fri herre over alle ting og ingen undergiven. Præsten Müntzer siger: Alt er fælles. Disse ord får de undertrykte og livegne bønder til at få forhåbninger. Bonden Wenzel siger. ” Ja, tænk sig, hvis vore børn kunne blive frie, spise sig mætte og rejse, hvorhen de ville.” Han går med i bøndernes oprør, som brutalt bliver slået ned. Hieronymus, der er søn af en rigmand fra byen Bautzen, er efter farens død blevet jaget hjemmefra af sin stedmoder. Han arbejder for bonden Wenzel, og da Wenzel forsvinder under bondeoprøret, prøver Hieronymus, der kun er en ung mand, at tage hånd om Wenzels kone og børn. Vi følger Hieronymus i hans kamp for at få sin fædrene arv tilbage. Han går ind for, at katolikker og lutheranere skal kunne leve fredeligt side om side. Kan det lade sig gøre?       
Uddrag af bogen  En dag midt i høbjergningstiden kom Wenzel hjem i strålende humør. Han fortalte, de lyttede alle spændt. Han havde hørt, at en munk Luther havde henvendt sig til kejser og rigsstænder med en opfordring til et nationalkoncil om at iværksætte reformer. Luther sagde, at alle samfundslag var lige, fordi alle døbte havde del i det almindelige præstedømme. ” Der kommer nye tider,” sagde Wenzel. ” Vi bønder skal ikke være livegne længere.”  ” Kan det være rigtigt, har denne Luther virkelig sagt det, og vil de lytte til ham?” ” Det tror jeg, han siger paven imod, han er modig, han er vores mand.”       
Om forfatteren Hans Møller Kristensen (f. 1934) er bosat i Ølgod sammen med sin kone. I 2019 kan de fejre diamantbryllup. De har tre døtre og seks børnebørn Efter at Hans Møller Kristensen ophørte med at praktisere som dyrlæge, er han begyndt at skrive. Historien om reformationen og Martin Luther har altid fascineret ham. Derfor er det blevet emnet for hans nyeste bog.

Item details

Media Booklet   (Bog med hæftet ryg)
Udgave 1st edition, 1st oplag
Released 15/10-2018
ISBN13 9788793724327
Publisher Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Pages 220
Dimensions 222 × 152 × 18 mm
Weight 350 gram
Language Danish
Original language Danish
Cover Artist Katrine Hestvang Risager Skaaning