In case cover and title do not match, the title is correct

Tell your friends about this item:

Suggested retail price
DKK 299,95
Your price
DKK 218,00
You save
27%
Expected to ship
On release day

Our customers say:


Åbne hænder

Andreas Monrad Pedersen


Beskrivelse

Plaget af fortidens spøgelser og druk på den lokale knejpe i Berlin snubler Johannes Knudsen, en dansk tredjerangs privatdetektiv, over en forbrydelse af et uoverskueligt omfang. Kriminalitet, der trækker tråde bagud til den kolde krig i det delte Berlin, hvor ofrene var østtyske borgere, og gerningsmændene arbejdede for DDR-staten.    Hvorfor forsvandt almindelige mennesker i 1980’erne, og hvorfor dukker der uforklarlige dødsfald op i det genforenede Tyskland anno 2018?    For at opklare forbrydelserne må Johannes konfrontere sin egen fortid i Danmark i 1970’erne og de omstændigheder, der tvang ham til Østberlin, et sted, hvor få danskere tog hen. Det bliver en rejse gennem smertelige minder om den store, lidenskabelige kærlighed hen over jerntæppet til en østtysk pige, om kommunistisk forblindelse og om rå vold som både udvej og levevej for Johannes.      
Uddrag af bogen  Johannes mærkede, hvordan øltågen for et øjeblik fortrængtes af noget andet, hvordan tandhjul automatisk gled ind i andre tandhjul og blev synkroniseret uden for viljens kontrol og åbnede sanserne for noget gemt og glemt.    Kropslugten hos den fremmede, denne distinkte blanding af kemisk desinfektionsmiddel og rådnende kål, det blege ansigt og tøjets 60’er-snit. Og så det skjulte, men på en gang ydmyge og udfordrende blik hos manden, der sad ludende med begge hænder placeret tæt ved siden af hinanden på bordkanten.    Alt ved manden fremkaldte et ubehag hos Johannes, og alt ved manden råbte DDR i hans hoved.    ” Jeg er bange for, at De forveksler mig med en anden, Herr … ?”         
Om forfatteren Andreas Monrad Pedersen er født i 1967 og er uddannet historiker og gymnasielektor. Han er forfatter til flere historiske publikationer om besættelsestiden (bl.a. Schalburgkorpset 1943-45). Gennem de seneste 10 år har han opholdt sig med delvis bopæl i Berlin. Åbne hænder er hans debutroman.

Item details

Media Booklet   (Bog med hæftet ryg)
Udgave 1st edition, 1st oplag
Released 04/02-2019
ISBN13 9788772182445
Publisher Forlaget mellemgaard
Genre Skønlitteratur
Pages 659
Weight (estimated) 537 gram
Language Danish
Original language Danish
Cover Artist Anne Koch Rasmussen
Photographer Sofia Torrão